AkuBar Protein

AkuBar Protein

Cena8,00 zł

Opis produktu

Stanowi wysokojakościowe źródło cennego białka 
Będącego podstawowym budulcem niemal wszystkich części ciała, niezbędnym dla odżywiania, regeneracji i wzrostu mięśni, ścięgien, skóry i kości.
 
Jest w pełni przyjazny zdrowiu
Dzięki braku zawartości składników modyfikowanych genetycznie oraz przemysłowo utwardzanych tłuszczów.
 
Uzupełnia codzienną dietę
Dzięki dodatkowej zawartości białka, potrzebnego każdemu bez względu na styl życia i wykonywany zawód.
 
Wspiera prawidłowy rozwój i zwiększa odporność organizmu 
Dzięki zawartości protein oraz witamin B, C i E.

Stanowi ucztę dla podniebienia bez obaw o nadwagę
Dzięki wyjątkowej kompozycji smaku czarnej porzeczki i żurawiny, wzbogaconej zawartością białka, odgrywającego dużą rolę w spalaniu tłuszczu.

Zapewnia uczucie sytości na długi, długi czas 
Dzięki zrównoważonej kombinacji składników, która zapewnia stopniowe wchłanianie i pełne wykorzystanie zawartych w nim substancji odżywczych.

Zmniejsza uczucie zmęczenia podczas aktywności fizycznej i umysłowej 
Dzięki zawartości witamin z grupy B oraz pozostałym, naturalnym składnikom.

Witamina C
jest ważna dla normalnego funkcjonowania systemu nerwowego, przyswajalności żelaza, prawidłowego metabolizmu prowadzącego do wytwarzania energii oraz dla normalnego funkcjonowania systemu odpornościowego, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
 
Witaminy B-komplex
witaminy B są rozpuszczalne w wodzie i niezbędne do właściwego metabolizmu. Biorą udział w wielu procesach komórkowych i biologicznych, mają duży wpływ na stan skóry, włosów, paznokci i wzroku oraz odgrywają kluczową rolę w zarządzaniu stresem, funkcjach neurologicznych i metabolizmie cholesterolu. Nie są magazynowane w organizmie, dlatego muszą być codziennie uzupełniane. 

Witamina E
przeciwutleniacz, reguluje ciśnienie i krzepliwość krwi, wzmacnia odporność, wykazuje działanie antynowotworowe, sprzyja regeneracji i wzrostowi masy mięśniowej oraz innych tkanek, pomaga spowalniać procesy starzenia, łagodzi zmęczenie, zwiększa płodność, wspomaga pamięć.

Proteiny
Białka są elementem budulcowym wszystkich części ciała ludzkiego, w tym układu mięśniowo-szkieletowego. Białko sojowe jest wolne od cholesterolu i ma mało tłuszczów nasyconych i wspiera odporność, regenerację tkanki i zapobieganie chorobom.

Profilaktyka chorób
To prawdopodobnie największa zaleta białek i wszystkich produktów pochodzących z soi. Izoflawony wspomagają zdrowie serca i zapobiegają chorobom sercowo-naczyniowym. Naukowcy potwierdzili, że białko sojowe ma takie samo wykorzystanie i wartość biologiczną jak inne źródła białka o wysokiej jakości. Obecność przeciwutleniaczy zapewnia lepsze odzyskiwanie energii - w szczególności argininy, która zwiększa produkcję tlenku azotu, co powoduje to zwiększenie przepływu krwi w mięśniach, a tym samym lepszą dostawę składników odżywczych do mięśni.

Dodatkowe informacje
Składniki Witaminy (E 2,7 mg, C 18 mg, B1 0,2 mg, B2 0,3 mg, B6 0,3 mg, B12 0,6 µg, B5 1,4 mh, B3 3,6 mg, biotyna 11,3 µg, kwas foliowy 45 µg), syrop skrobiowy, izolat białka sojowego, polewa jogurtowa, koncentrat białek serwatkowych, syrop, nieutwardzony tłuszcz roślinny, płatki sojowe, krem o smaku waniliowym, żurawina, olej kokosowy, ekstrudat kukurydziano-ziemniaczany, aromat, naturalna substancja konserwująca (kwas sorbowy), naturalny emulgator (lecytyna rzepakowa), naturalny regulator kwasowości (kwas cytrynowy), naturalna substancja zagęszczająca (guma guar), przeciwutleniacze.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia w zależności od potrzeb, składu diety oraz dziennego zapotrzebowania na białko - minimum 1 batonik w ciągu dnia.
Przeciwwskazania Nie używać w przypadku uczulenia na jakikolwiek składnik produktu. Baton nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia. Alergeny: soja, mleko, gluten. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu. Aromat zawiera substancję mogącą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi dzieci.
Waga 70 g
Dodatkowe informacje Po rozpakowaniu produkt przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia. Produkt nie zawiera składników GMO.
Co mówią eksperci?

Dr. J. Bertlik, N.D. 

"Soja stanowi pełnowartościowe źródło białka, mogące z całą pewnością równać się ze źródłami białka innego pochodzenia. Jej spożywanie jest maksymalnie efektywne zarówno dla zdrowia, jak i utrzymania kondycji oraz zwiększenia wydajności i sprawności fizycznej. Właśnie dlatego sojowy AkuBar Protein stał się kolejnym członkiem Alveo Family."

Polecane dla Ciebie